Vrijstelling bovengronds mest uitrijden verlengd, uiterlijk 29 feb. melden


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
9 februari 2024

De ‘Vrijstellingsregeling bovengronds aanwenden runderdrijfmest’ op grasland wordt met tenminste één jaar verlengd. Bedrijven die gebruik willen maken van de vrijstelling moeten zich uiterlijk 29 februari melden bij RVO. De voorwaarden zijn ongewijzigd.

Vrijstelling via gedoogconstructie

Middels een Kamerbrief heeft de Minister de verlenging van de ‘Vrijstellingsregeling bovengronds aanwenden runderdrijfmest’ bekend gemaakt. Zoals in de brief opgenomen is het op korte termijn niet mogelijk om dit wettelijk te regelen. Om deze reden wordt het bovengronds aanwenden gedoogd indien in 2024 aan dezelfde voorwaarden wordt voldaan als in de periode 2019 t/m 2023. Zie ons bericht Vrijstelling bovengronds aanwenden rundveedrijfmest uiterlijk 1 maart melden.

Mogelijke extra verlenging in 2025

De Minister is voornemens om de vrijstelling na 2024 nog eens met een jaar te verlengen. Dit is echter nog niet zeker.

Uiterlijk 29 februari aanmelden bij RVO

Bedrijven die in 2024 gebruik willen maken van de vrijstelling moeten zich uiterlijk 29 februari melden bij RVO. De aanmelding moet jaarlijks worden gedaan. Daarnaast moet de aanmelding zijn gedaan voordat de eerste mest bovengronds wordt uitgereden.