Voorkom vervallen van betalingsrechten


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
1 mei 2020

Zoals eerder gemeld komen vanaf 2020 betalingsrechten eerder te vervallen. Heeft u in 2019 niet al uw betalingsrechten benut en heeft u ook in 2020 meer rechten dan grond? Dan zullen in 2020 al rechten komen te vervallen.

Benutting betalingsrechten
Heeft u vorig jaar een aantal betalingsrechten niet benut? Bekijk dan of u dit jaar wel voldoende subsidiabele grond heeft om al uw betalingsrechten te benutten. Is dat niet het geval? Dan vervalt het aantal betalingsrechten, dat u in 2019 en 2020 niet heeft benut. Rouleren van individuele rechten is namelijk niet meer mogelijk.

Verhuren of verkopen
Heeft u ook dit jaar meer rechten dan grond? Overweeg dan de overtollige betalingsrechten op uiterlijk 15 mei 2020 te verkopen of te verhuren. Zo voorkomt u dat deze rechten vervallen.

Deels benut is volledig benut
Heeft u betalingsrechten gedeeltelijk benut? RVO heeft aangegeven dat deze rechten als volledig benut worden beschouwd. Gedeeltelijk benutte betalingsrechten komen dus niet te vervallen.

Heeft u twee opeenvolgende jaren meer betalingsrechten dan subsidiabele grond? Verhuur of verkoop dan rechten om te voorkomen dat deze vervallen.