Uiterlijk 15 oktober wijzigingen EA-vergroening doorgeven


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
9 september 2021

Gaat u de vergroening invullen met een EA-vanggewas? Zorg dat het gewas in de Gecombineerde opgave overeenkomt met het gewas dat u daadwerkelijk heeft gezaaid. Ook een wijziging van de inzaaidatum moet u tijdig doorgeven.

Ander gewas
Zaait u na de hoofdteelt een ander EA-vanggewas dan u in de Gecombineerde opgave (GO) heeft opgegeven? Sinds dit jaar bent u verplicht om een eventuele wijziging door te geven in de GO. U kunt het gewas t/m 15 oktober aanpassen.

Ander perceel
Zaait u het vanggewas op een ander perceel? Ook dat moet u doorgeven en wel uiterlijk op de inzaaidatum van het vanggewas.

Gewijzigde zaaidatum
Zaait u het EA-vanggewas op een latere datum dan u heeft opgegeven? U moet deze wijziging uiterlijk op de dag van zaaien doorgeven. Meldt u de gewijzigde zaaidatum later dan de werkelijke zaaidatum? Dan is de datum, waarop u het heeft gemeld, de zaaidatum waarop de verplichte 8 weken teeltperiode start.

Wijziging categorie
Kiest u ervoor om de vergroening in te vullen met een andere categorie dan opgegeven? Dit moet u dit ook uiterlijk 15 oktober bij RVO melden.