Simulatie tool GLB 2023-2027


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
6 oktober 2022

Hoe gaat u in 2023 mee doen aan de ECO-regeling en welke premie gaat u ontvangen?

Voor veehouders maar ook voor akkerbouwers gaat er veel veranderen in het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). De Betalingsrechten en de vergroeningspremie vervallen. Hiervoor in de plaats komt een basispremie met daarbovenop een ECO-regeling.

Basis-premie
Een pakket van maatregelen welke vanuit het 7e actieprogramma of de Derogatie beschikking vaak al verplicht zijn voor uw bedrijf. Hierbij moet u denken aan verplichte bufferstroken langs watervoerende sloten.

Eco-regeling
Met behulp van ruim 20 Eco-activiteiten is het mogelijk punten te scoren. Wanneer met uw bouwplan op alle onderdelen voldoende punten behaald zijn mag u deelnemen aan de Eco-regeling, u ontvangt dan een extra betaling voor de geleverde inspanning. Alle activiteiten vertegenwoordigen een waarde, wanneer u voldoende waarde heeft behaald met verschillende activiteiten kunt u in de volgende categorieën uitkomen.
Brons      60 euro/ha
Zilver      100 euro/ha
Goud      200 euro/ha

Besteed er aandacht aan!
In bepaalde situaties is het mogelijk met maatregelen op 1 ha jaarlijks 5000 euro extra premie te ontvangen. Wij kunnen voor u nagaan hoe uw bouwplan aangepast moet worden om in categorie ‘Goud’ te vallen. Wilt u weten wat het nieuwe GLB voor u betekend en welke maatregelen op uw bedrijf genomen kunnen worden voor een hogere premie dan in 2022. Neem contact op via 088-188 2388 of vermeld via onderstaande link uw naam en telefoonnummer. link: info@proagro.nl