I&R paardachtigen verplicht vanaf 21 april 2021


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
31 maart 2021

Houd u één of meer (hobby)paarden als bedrijf of als particulier? Dan moet u vanaf 21 april de verblijfplaats van uw paard(en) registreren in I&R-paarden.

Registratie locatie
Al vele jaren geldt dat uw paard moet zijn gechipt en een paspoort moet hebben. Vanaf 21 april moet u ook de verblijfplaats van uw ‘paardachtige’ (paarden, pony’s, ezels, muildieren en zebra’s) registreren. Hiervoor moet u in de ‘Identificatie & Registratie’ voor paarden (I&R-paarden) o.a. het chipnummer van uw paard koppelen aan de locatie middels een UBN-nummer.

Registratie locatie – UBN
De locatie waar het paard wordt gehouden, moet een UBN hebben. Dit geldt ook voor de locatie van particulieren.
Een UBN kan worden aangevraagd bij RVO. Als voor een locatie al een UBN beschikbaar is, kan de diersoort ‘paarden’ aan het bestaande UBN worden toegevoegd

Melden I&R vanaf 12 april 2021
Bij een I&R-melding moeten gegevens over de locatie (UBN), de ID-code (UELN-levensnummer of chipnummer) van het dier en de datum worden doorgegeven. Een melding kan vanaf 12 april 2021 worden doorgegeven via:
• De site van mijn.rvo.nl.
• Een Bedrijfsmanagementsysteem.

Wie verzorgt registratieplicht?
Bent u de eigenaar/verzorger van het paard? Dan bent u verantwoordelijk voor het chippen en het paspoort. Lopen uw paarden in uw weiland of in uw stal? Dan moet u ook zorgen voor de registratie van de verblijfplaats in de I&R-paarden. Hiervoor heeft u een UBN nodig. Deze kunt u bij RVO aanvragen.

Paard van particulier in weide van agrariër
Als het de bedoeling is dat het paard 30 dagen of langer in de weide loopt, dan moet de agrariër het paard op zijn UBN aanmelden in I&R. Loopt het paard minder dan 30 dagen in de weide, dan moet de agrariër dit in de eigen administratie registreren.