Opnieuw uitstel rVDM


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
3 november 2021

De invoering van rVDM is eerder uitgesteld. De minister heeft aangegeven dat de inwerkingtreding met een jaar wordt uitgesteld. De nieuwe invoeringsdatum is nu gepland op 1 januari 2023. Vooraf vindt een uitrolfase plaats, die begint na het mestseizoen 2022.

Realtime Vervoersbewijs Dierlijke Mest
Met de invoering van ‘real time Vervoersbewijs Dierlijke Mest’ (rVDM) is het de bedoeling dat bij alle transporten van dierlijke mest, bepaalde meldingen ‘real time’ moeten worden doorgegeven aan RVO. Daarnaast moet de vervoerder het transport vooraf aanmelden en is het de bedoeling dat na het lossen van de mest de leverancier en de afnemer de ‘overdacht van de mest’ bij RVO bevestigen. Zie voor meer informatie ons bericht Voorstel ‘real time’ melden mesttransport, ook forfaitair.

Uitstel naar 1 januari 2023
De invoering van rVDM was eerder gepland op 1 januari 2021 en is al eerder uitgesteld naar 1 januari 2022. Zie ons bericht Invoering rVDM uitgesteld en introductie in stappen. De nieuwe invoeringsdatum is nu gepland op 1 januari 2023. Echter de nieuwe minister zal hierover definitief moeten beslissen.

Uitrolfase eerder
Na het mestseizoen 2022 is een uitrolfase gepland. In deze periode, waarin relatief weinig mesttransporten plaatsvinden, kunnen intermediairs en ondernemers starten met rVDM. Vanaf 1 januari 2023 gaat rVDM gelden voor alle mesttransporten, inclusief forfaitaire transporten.