Ook in 2022 pilot mineralenconcentraat


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
15 december 2021

In 2022 kunt u ook gebruikmaken van de pilot mineralenconcentraat. Onlangs is aangekondigd, dat de pilot met één jaar is verlengd. Binnen de pilot kunt u mineralenconcentraat gebruiken als kunstmestvervanger.

Eventueel extra voorwaarden
Op de site van RVO is de verlenging aangekondigd. De officiële regeling is nog niet gepubliceerd. Mogelijk moet u vanaf 2022 als deelnemer aan extra voorwaarden voldoen.

Vooraf aanmelden
Bent u al deelnemer aan de pilot? Dan loopt uw deelname volgend jaar gewoon door. Wilt u volgend jaar voor het eerst deelnemen? Dan moet u zich voor de eerste vracht aanmelden via mijn.rvo.nl. Daarnaast moet u met de producent een contract afsluiten. In uw administratie moet u bijhouden hoeveel mineralenconcentraat u heeft gebruikt op elk perceel.

Het mineralenconcentraat telt mee als kunstmest
Neemt u deel aan de pilot dan telt de stikstof uit het mineralenconcentraat niet mee voor de dierlijke stikstofnorm. U telt de hoeveelheid stikstof alleen mee in de stikstoftotaalnorm (kunstmestnorm). De werking van de stikstof is 100%.