Nieuwe tabellen RVO beschikbaar


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
1 mei 2020

Veel van de normen die u nodig heeft voor de gebruiksnormenberekening zijn opgenomen in verschillende tabellen van RVO. Jaarlijks worden de tabellen aangepast met de meest recente informatie. In de Tabellenbrochure 2020 zijn alle tabellen samengevoegd tot één document.

Wijzigingen
Per 1 januari 2020 zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd. De kans is groot dat ook u te maken heeft met een aantal gewijzigde normen. Per 1 januari 2020 zijn o.a. de volgende zaken gewijzigd:
• De omschrijvingen van de diercategorieën melkkoeien en jongvee.
• De forfaits van fokstieren, schapen, geiten, paarden, pony’s en ezels.
• De stikstofcorrecties van varkens, kippen, vleeskalkoenen, nertsen, konijnen en eenden.
• Enkele dier- en ei-gebonden normen.

Tabellenbrochure
U kunt de door RVO aangepaste tabellen van 2020 vinden in de Tabellenbrochure 2020. De onderlinge volgorde van de tabellen is afwijkend van voorgaande jaren.

Fosfaatgebruiksnormen niet in tabel
De fosfaatgebruiksnormen waren t/m 2019 ook opgenomen in een aparte tabel. Deze is vanaf 2020 niet meer opgenomen. U kunt de actuele fosfaatgebruiksnormen vinden op de website van RVO.

Maakt u voor 2020 een berekening voor de Meststoffenwet? Maak dan gebruik van de actuele normen uit de Tabellenbrochure.