Melden maisteelt uiterlijk 15 februari


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
4 februari 2022

Wilt u mais telen op zand- of lössgrond? Let er dan op, dat u dit uiterlijk 15 februari meldt bij RVO. Op de gemelde percelen mag u pas vanaf 15 maart drijfmest en/of vloeibaar zuiveringsslib uitrijden. Het uitrijden van vaste mest is wel toegestaan.

Melden maisteelt
Op zand- en lössgrond mag u alleen mais telen als u het perceel uiterlijk 15 februari meldt via de site van RVO. Deze meldplicht geldt niet voor de teelt van biologisch mais en suikermais onder folie.

Ook bij twijfel melden
Weet u nog niet of u op bepaalde percelen mais gaat telen? Of is, bij verhuur, de nieuwe gebruiker nog niet bekend? Ook dan is het verstandig om deze percelen te melden bij RVO. Zonder melding is het telen van mais op dit perceel niet toegestaan.

Geen derogatie in 2022?
Wilt u meer mais verbouwen wanneer er in 2022 geen derogatie verleend wordt? vergeet dan niet deze percelen ook voor 15 februari te melden. Op een later moment kunt u nog besluiten om hier mais te telen.

Melding intrekken
Teelt u toch geen mais, dan kunt u de melding intrekken. Dit is alleen nodig als u eerder dan 15 maart mest wilt aanwenden.

Voorkom boete of korting
U riskeert een boete als u zonder melden toch mais teelt of voor 15 maart drijfmest uitrijdt. Daarnaast riskeert u een korting op uw bedrijfstoeslag. Tijdig melden is dus van groot belang!