Korting fosfaatrechten terug naar 10%


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
14 juni 2022

Zoals u wellicht hebt begrepen is de korting bij de overdracht van fosfaatrechten verlaagd naar 10%. Deze lagere korting is van toepassing op de overdrachten die vanaf 30 april zijn geregistreerd. Er zijn ook situaties waarin u niet te maken krijgt met een korting, deze zijn niet veranderd.

De korting is 10%
Draagt u fosfaatrechten over of worden er aan u fosfaatrechten overgedragen en is op deze overdracht een korting van toepassing? Dan geldt voor alle overdrachten vanaf 30 april een lagere korting. U krijgt een korting van 10% in plaats van 20%.

Overdracht voor 30 april ingediend
Heeft net voor 30 april een overdracht ingediend? Dan bepaald het moment van registratie of u te maken krijgt met de hoge of lagere korting. Alle overdrachten die RVO uiterlijk 29 april heeft geregistreerd worden met 20% gekort. Heeft u beide de overdracht uiterlijk 29 april bij RVO ondertekend, maar RVO heeft deze nog niet geregistreerd? Dan wordt uw overdracht met 10% gekort, omdat RVO de overdracht op of na 30 april registreert.