Graslandvernietigingschema 2024: aanvulling voor derogatiebedrijven


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
17 april 2024

De regels omtrent graslandvernietiging zijn opgenomen in ons vernieuwde graslandvernietigingsschema. In het schema zijn de aanvullende eisen voor derogatiebedrijven opgenomen op klei- en veengronden al dan niet gelegen in een NV-gebied.

Graslandvernietigingsschema

De actuele regels omtrent graslandvernietiging zijn opgenomen in het door ons samengestelde Graslandvernietigingsschema 2024.

Aanvullende eisen derogatiebedrijven

Ten opzichte van het oude schema zijn de aanvullende eisen op klei- en veengronden op derogatiebedrijven opgenomen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in derogatiepercelen binnen en buiten ‘Nutriënt verontreinigde gebieden’ (NV-gebieden).

Buiten NV-gebied

Op klei- en veengronden op een perceel met derogatie buiten een NV-gebied geldt dat bij graslandvernieuwing van 1 juni t/m 15 september de stikstoftotaalnorm met 50 kg wordt gekort.

In een NV-gebied

Op klei- en veengronden op een perceel met derogatie in een NV-gebied gelden veel van de voorwaarden die ook op zand- en lössgronden van toepassing zijn. Het betreft o.a. de stikstofkorting bij de teelt van mais na gras, de data, de meldplicht bij graslandvernieuwing en de korting van 50 kg bij graslandvernieuwing vanaf 1 juni. De exacte voorwaarden zijn te vinden in het bovengenoemde schema.