Graasdierpremie: juiste registratie I&R voor 1 januari


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
31 maart 2020

Vraagt u graasdierpremie aan? Dan moet u vanaf 2020 uw dieren, waarvoor u premie aanvraagt, vóór 1 januari correct in het Identificatie & Registratiesysteem geregistreerd hebben.

Correcte registratie vóór 1 januari
Heeft u schapen of vrouwelijk rundvee? Om in aanmerking te komen voor de graasdierpremie moet u de dieren op correcte wijze geregistreerd hebben in het Identificatie & Registratiesysteem (I&R) vóór 1 januari van het jaar van de aanvraag. Voorheen was dit uiterlijk 15 mei van het betreffende jaar.

Aanvragen in 2020
Wilt u de graasdierpremie aanvragen in 2020 dan betekent dit dat de betreffende dieren uiterlijk 31 december 2019 correct in het I&R-systeem moesten staan.

Geen premie aanvragen voor individueel dier
Zijn er dieren met een foute registratie op 1 januari 2020? Het advies is om voor deze dieren dit jaar geen graasdierpremie aan te vragen.

Korting bij fouten
Indien u toch premie aanvraagt voor dieren met een foutieve I&R-registratie dan riskeert u een korting. Vraagt u voor meer dan drie dieren onterecht graasdierpremie aan? Dan wordt u gekort op de gehele graasdierpremie.

Voorwaarden graasdierpremie
De overige voorwaarden voor het verkrijgen van graasdierpremie zijn niet gewijzigd.

Controleer of de dieren waarvoor u graasdierpremie aanvraagt vóór 1 januari 2020 juist geregistreerd stonden in het I&R-systeem.