GLB: subsidie o.b.v. investeringslijst


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
1 februari 2024

Op dit moment hebben enkele provincies een interessante subsidieregeling op basis van een investeringslijst opengesteld. De verwachting is dat andere provincies volgen.

Provinciale openstelling vanuit het GLB
Deze provinciale subsidies worden opengesteld vanuit het GLB. Vóór 2023 waren dergelijke subsidies bekend als ‘POP3-subsidies’.

Subsidie voor investeringen op landbouwbedrijf
Landbouwbedrijven kunnen subsidie aanvragen op basis van een uitgebreide investeringslijst. Op de lijst staan diverse landbouwwerktuigen, maar bijvoorbeeld ook mestscheidingsinstallaties, investeringen om het stalklimaat te verbeteren en investeringen in het kader van precisielandbouw, enzovoort.

Hoogte subsidie
De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten. Voor Jonge landbouwers bedraagt de subsidie 55%.

Openstellingen en puntensysteem
De provincies Drenthe, Friesland en Groningen hebben deze subsidie opengesteld t/m 12 februari (17:00 u). Voor de provincie Noord-Brabant geldt een openstelling t/m 18 maart (17:00 u). De overige provincies zullen waarschijnlijk binnenkort volgen.

Toekenning op basis van puntensysteem
De subsidie wordt toegekend op basis van een puntensysteem. Hierdoor maakt het niet uit op welk moment u de subsidieaanvraag indient (binnen de openstellingsperiode).

Verschillen in investeringslijst en subsidiebedrag
Ieder provincie stelt een eigen subsidieregeling vast. Hiervoor kunnen er o.a. verschillen zitten in de investeringslijst en het minimale en maximale subsidiebedrag.