Fosfaatrechten o.b.v. werkelijke melkproductie


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
25 september 2020

Op de website van RVO, bij de veel gestelde vragen fosfaatrechten, valt te lezen dat bij de bepaling van de melkproductie RVO uitgaat van de melk die op het bedrijf wordt geproduceerd. Onderaan dit bericht vindt u een link met de informatie.

 

Bij het vaststellen van het aantal benodigde fosfaatrechten voor 2020 zal de totale melkproductie gebruikt moeten worden, dit is incl. niet aan fabriek geleverde melk. Volgens RVO gaat het om:

  • melk die aan het zuivelbedrijf wordt geleverd
  • melk voor de kalveren
  • antibioticamelk
  • melk voor eigen gebruik/zelf verwerkt
  • melk die wordt verkocht (bijv. aan particulieren)

Veel veehouders maken gebruik van de fosfaatplanner van CRV, de Fosfaatplanner houdt geen rekening met bovengenoemde, niet geleverde melk. De verwachte jaarproductie dient verhoogd te worden met de niet geleverde melk. Wanneer dit resulteert in een hogere melkproductieklasse kan het zijn dat er extra fosfaatrechten verworven moeten worden.

 

Ook in het bemestingsplan zal rekening gehouden moeten worden met deze ‘niet geleverde liters’.

 

https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/mest/fosfaatrechten-melkvee/welke-dieren-fosfaatrechten/veelgestelde-vragen-over-fosfaatrechten-melkvee