Drijfmest uitrijden na mais op zand- en lössgrond toegestaan


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
11 september 2020

RVO heeft haar standpunt aangepast. U mag nu na de teelt van mais op zand- en lössgrond toch mest uitrijden. Uiteraard binnen de normale uitrijperioden, dus drijfmest t/m 15 september. Ook moet u dan een groenbemester telen, maar dat bent u toch al verplicht.

Bemesten na maisteelt
Ondanks dat het niet specifiek in de wetgeving was opgenomen, was het standpunt van RVO dat u geen mest mocht uitrijden na de teelt van mais op zand- en lössgrond. RVO heeft haar standpunt aangepast, waardoor mest uitrijden, ook volgens RVO toch is toegestaan.

Voorwaarden
Drijfmest uitrijden op bouwland mag t/m 15 september o.a. onder de voorwaarde dat u een groenbemester inzaait die minimaal 8 weken blijft staan. Echter na de teelt van mais op zand- en lössgrond geldt ook de verplichting tot het telen van een vanggewas die tot tenminste 1 februari moet blijven staan. Hiermee voldoet u ‘automatisch’ aan beide verplichtingen.