BGT-check 2020 voor 20.000 bedrijven


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
18 juni 2020

RVO nodigt tot en met oktober 2020 wekelijks circa 1.000 bedrijven uit om de ‘BGT-check’ uit te voeren. Ontvangt u een uitnodiging? Dan kunt u de eventueel gewijzigde topografische grenzen van uw percelen controleren.

BGT-check
Het is de bedoeling dat vóór 2022 alle percelen landbouwgrond worden overgezet naar de ‘Basisregistratie Grootschalige Topografie’ (BGT). Hierbij beoordeelt RVO opnieuw alle topografische grenzen (groene lijnen in ‘Mijn percelen’). Waarschijnlijk wordt bij bijna ieder perceel de perceelsgrens wel iets aangepast.

Zelf controleren
Indien u een uitnodiging van RVO ontvangt, dan kunt u met de ‘BGT-check’, de voorgenomen wijzigingen controleren. Bent u het niet (volledig) eens met de wijzigingen, dan kunt u een reactie insturen. Dit moet u binnen 6 weken doen.

Niet verplicht, wel zinvol
U bent niet verplicht om de ‘BGT-check’ uit te voeren. Het is echter wel verstandig om dit te doen, zodat u in de toekomst geen of minder discussie krijgt over bepaalde perceelsgrenzen.

Overige bedrijven in 2021
Heeft u eind oktober nog geen uitnodiging ontvangen? Dan komt u in 2021 aan de beurt. Vanaf mei 2021 krijgen alle resterende bedrijven met landbouwgrond een uitnodiging voor de ‘BGT-check’.