Betalingsrechten vervallen bij twee jaar niet benut


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
31 maart 2021

Kunt u voor het tweede jaar niet al uw betalingsrechten benutten? Dan vervalt het aantal betalingsrechten die u in twee opeenvolgende jaren niet heeft benut. U kunt betalingsrechten nog t/m 15 mei overdragen.

Vervallen betalingsrechten
Betalingsrechten vervallen als u ze in twee opeenvolgende jaren niet heeft benut. Hierbij wordt gekeken naar het totaal aantal betalingsrechten (eigendom én huur) en het totaal aantal hectares subsidiabele grond. Het aantal betalingsrechten dat komt te vervallen, is het aantal dat twee jaar op een rij niet is benut.

Rouleren niet meer toegestaan
Voorheen (t/m 2019) vervielen betalingsrechten als ze afzonderlijk twee opeenvolgende jaren niet werden benut.
Door met betalingsrechten te ‘rouleren’ kon het vervallen van betalingsrechten worden voorkomen. Deze werkwijze is niet meer mogelijk.

Overdragen t/m 15 mei
Als u geen extra grond in gebruik wilt of kunt nemen, kunt u het vervallen van betalingsrechten alleen voorkomen als u de betalingsrechten tijdig overdraagt. U kunt betalingsrechten overdragen middels verhuur of verkoop. Het digitale overdrachtsformulier van RVO moet dan uiterlijk 15 mei door beide partijen zijn ondertekend.