Aanvragen voorschot betalingsrechten 2021


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
28 juni 2021

Heeft u met de Gecombineerde opgave 2021 basis- en vergroeningspremie aangevraagd? Dan kunt u ook dit jaar een voorschot voor de uitbetaling aanvragen. Dit moet u uiterlijk 30 juni doen.

Voorschot
Net als in 2020 kunt u, vanwege de coronacrisis, een voorschot op de uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie aanvragen. Het voorschot bedraagt € 300 per betalingsrecht waarvoor u uitbetaling heeft aangevraagd met de Gecombineerde opgave 2021. U kunt het voorschot t/m 30 juni aanvragen bij RVO. Naar verwachting wordt het voorschot medio juli uitbetaald.

Uitzondering ‘Nationale reserve’
Heeft u dit jaar betalingsrechten uit de Nationale reserve aangevraagd? Dan kunt u voor deze rechten geen voorschot aanvragen.

Uitbetaling en verrekening
Het voorschot wordt in de maand juli uitbetaald. Het uitbetaalde voorschot wordt verrekend met de definitieve uitbetaling na 1 december 2021.

Minimaal € 400
Het aangevraagde voorschot wordt alleen uitbetaald wanneer uw totale voorschot € 400 of hoger is.

De-minimisverklaring
U moet bij de aanvraag verklaren dat u voldoet aan de voorwaarden voor de-minimissteun. Dit betekent o.a. dat u in periode van drie belastingjaren (2019 t/m 2021) niet meer dan € 20.000 aan de-minimissteun heeft ontvangen (incl. het berekende rentevoordeel van het voorschot).

Lukt het niet het voorschot zelf aan te vragen? Neem dan contact op met ProAgro, wij kunnen het voorschot ook voor u aanvragen.