Aanvragen voorschot basis- en vergroeningspremie


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/proagro.nl/httpdocs/wp-content/themes/proagro/acf/includes/api/api-template.php on line 396
14 juni 2022

Ook dit jaar kunt u een voorschot op de uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie aanvragen. Het voorschot bedraagt € 270 per betalingsrecht. Wilt u dit voorschot ontvangen? Dien uw aanvraag dan tijdig in.

Voorschot aanvragen bij RVO
U kunt het voorschot aanvragen bij RVO. Dit moet u uiterlijk 28 juni doen.

Uitbetaling vanaf 19 juli
RVO betaalt uw voorschot uit vanaf 19 juli. Uitbetaling vindt alleen plaats als uw totale voorschotbedrag € 400 of hoger is.

Situatie 15 mei 2022 bepalend
Voor de uitbetaling van een voorschot komen alleen de betalingsrechten in aanmerking die op 15 mei 2022 op uw bedrijf geregistreerd stonden. U moet voor deze betalingsrechten wel uitbetaling hebben aangevraagd in de Gecombineerde opgave.
U kunt het voorschot niet aanvragen voor dit jaar aangevraagde en nog toe te kennen betalingsrechten uit de Nationale reserve.

Rentevoordeel is de-minimissteun
Vanwege het vervroegd uitbetalen van een deel van de bedrijfstoeslag heeft u een rentevoordeel. Dit rentevoordeel is een vorm van ‘staatssteun’ en valt onder de zogenaamde ‘de-minimissteun’. Om voor het voorschot in aanmerking te komen moet u een de-minimisverklaring indienen. Hiermee verklaart u dat in 2020 t/m 2022 niet meer dan € 20.000 aan de-minimissteun heeft ontvangen of nog ontvangt.

Verrekening met definitieve uitbetaling vanaf december
RVO start vanaf 1 december met de definitieve uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie. Ontvangt u een voorschot? Dan verrekent RVO dit met de uiteindelijke uitbetaling.

ProAgro helpt u graag bij het aanvragen van het voorschot.